Rijschool Michiel

Praktijk Lessen

Zowel in de gehele gemeente Venray, als in Overloon, Vierlingsbeek, Maashees, Holthees en Smakt kom ik je thuis ophalen en word je weer thuis afgezet. Kom je uit een andere regio dan ben je uiteraard ook welkom en kijken we even naar een geschikte plek om je op te halen en af te zetten. Dit kan bijvoorbeeld het station Venray of station Vierlingsbeek zijn. 

De start

Allereerst maken we een afspraak voor de eerste rijles. Meestal geef ik rijlessen in blokken van twee uur, zodat er naast een gedeelte herhaling ook genoeg tijd is om nieuwe onderdelen aan te leren. Mocht dit (soms) niet in je rooster passen dan is het natuurlijk ook mogelijk om anderhalf uur te rijden in een les. 

Nadat we een afspraak gemaakt hebben voor de eerste rijles, kom ik je op de afgesproken tijd ophalen en rijd ik nog even zelf naar het industrieterrein (Venray). De ervaring leert dat je in een rustige omgeving de prettigste start kan maken. Op het industrieterrein wisselen we van plek en volgt de uitleg over de bediening. Bij iedere persoon probeer ik de manier en het tempo van de uitleg meteen op diegene af te stemmen. In de eerste lessen zal de nadruk wat meer op de voertuigbeheersing liggen. Zodra er genoeg basis is gelegd in de voertuigbeheersing komt ook het verkeersinzicht aan bod. Ik maak daarbij gebruik van een instructiekaart, maar ook die zal iedereen in zijn eigen tempo doorlopen. 

De weg vervolgen

De eerste paar lessen zullen in Venray en omgeving plaatsvinden. Zodra het niveau het toestaat gaan we de snelweg erbij betrekken en zullen we in het examengebied (Venlo/Blerick/Tegelen) verder oefenen. Daar zullen ook onderwerpen zoals doorstroming, sociaal rijgedrag en milieubewust rijden aan bod komen. Tijdens de rijlessen krijg je op een positieve manier uitleg en feedback. Er is altijd ruimte voor vragen en overleg (dit geldt uiteraard ook voor ouders/begeleiders).

Tussentijdse Toets

Als alle onderdelen (nagenoeg) voldoende onder de knie zijn zal ik zelf ook proefexamens afnemen om je al een beetje aan het totaalplaatje te laten wennen. Eén van de proefexamens (tussentijdse toets) kan worden afgenomen door een examinator van het CBR. Dit is niet verplicht, maar ik merk dat dit vaak wel ontzettend leerzaam is. Tevens kun je met een tussentijdse toets eenmalig vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen, zoals parkeren of een bocht achteruit maken.
 

Praktijk
examen

Het echte examen wordt aangevraagd als zowel jij als ik ervan overtuigd zijn dat je een dusdanig basisniveau hebt dat je het verkeer veilig en zelfstandig in kan. Er wordt daarbij natuurlijk ook goed rekening gehouden met de eventuele wachttijd bij het CBR. 
 
Op de dag van het examen haal ik je op tijd op, zodat je van tevoren nog even goed kunt inrijden. Bij het CBR gaan we vervolgens samen naar de betreffende examinator en na een voorgesprek zal hij/zij het examen afnemen. Het examen zal ongeveer 35 minuten duren. Na afloop krijg je bij het CBR van de examinator de uitslag te horen. Daarna breng ik je, hopelijk met goed nieuws, weer terug. 

Let op:

Een aantal zaken moet je zelf goed en op tijd regelen.

  • Theorie examen aanvragen
  • Een gezondheidsverklaring aanschaffen
  • Een begeleiderspas aanschaffen (mits je voor je 18e je rijbewijs wilt gebruiken)