Rijschool Michiel

MICHIEL

Mijn naam is Michiel Santegoeds. Ik ben 37 jaar, sinds 2014 getrouwd, vader van vier kinderen en ik woon in Venray.

0
Gestart
0
Jaar ervaring
0
Totaal aantal geslaagden
0
Aantal les KM afgelopen jaar
0
Gem. aantal KM per lesuur
0
Extra spiegels in een lesauto

Rijschool Michiel

In 2008 heb ik de opleiding tot rij-instructeur voltooid aan de verkeersacademie in Best. Tussen 2008 en 2020 heb ik in dienst van rijschool Jenniskens bijna 400 kandidaten succesvol naar hun rijbewijs begeleid. En vanaf 2021 is het tijd om dat vanuit mijn eigen rijschool te doen!

De afgelopen twaalf jaar heb ik veel ervaring mogen opdoen met allerlei type leerlingen. Bij iedere persoon probeer ik zijn of haar eigen persoonlijke kwaliteiten te ontdekken en te gebruiken. Daarbij vind ik het belangrijk om een veilige en vertrouwde omgeving te creëren waarin je door middel van positieve ervaringen en leermomenten kan groeien naar een zelfstandige, veilige chauffeur. In de omgang ben ik rustig, geduldig, duidelijk, gestructureerd en vriendelijk. Autorijden is een hobby van me en ik vind het dan ook erg leuk om het anderen te leren!

Faalangst /
bijzondere hulpvraag

De afgelopen jaren heb ik veelvuldig mensen mogen begeleiden met onder andere faalangst, ADHD of autisme. De meesten hebben hun rijbewijs op een veilige, positieve manier kunnen halen. Het traject neemt vaak wel iets meer lesuren in beslag, mede door een aangepaster, specifieker lesplan. Hoe dit lesplan eruit ziet verschilt per persoon en per bijzondere hulpvraag. 

Ik kom graag langs om in een voorgesprek samen te kijken wat de specifieke behoeften zijn en hoe het lesprogramma er het best uit kan zien. Op deze manier is de eerste ontmoeting al wat rustiger en kan ik nog gerichter met iemand aan de slag. Daarnaast zal ik regelmatig met zowel de persoon zelf als ouders/begeleiders evalueren hoe diegene zich ontwikkeld en hoe de lessen worden ervaren. Naast de ruime ervaring die ik meebreng ben ik ook zeer gemotiveerd om mensen met een bijzondere hulpvraag op een veilige en leuke manier op weg te helpen!

Missie en visie

Mijn doel is om mensen die bij mij lessen veilig en zelfstandig het verkeer in te laten gaan. Ik probeer tijdens de rijlessen niet alleen de richtlijnen van het CBR aan te houden, maar ook mijn persoonlijke ervaringen en inzichten mee te geven. Bij alles wat je moet aanleren als beginnend chauffeur vind ik het erg belangrijk om ook uit te leggen waarom je iets moet doen. Bewust bezig zijn met autorijden zorgt ervoor dat je je beter en sneller door kan ontwikkelen na het behalen van je rijbewijs. Naast het belang van bewust autorijden is het natuurlijk ook fijn als je rijlessen leuk, positief en gezellig zijn. Hopelijk ga je na het behalen van je rijbewijs niet alleen veilig en zelfstandig, maar ook met veel plezier de weg op. 

Normen en waarden